28 januari 2022

Welke Piaggio Zip SP custom kopen?

3 min read
Eeletrische scooters

De Piaggio Zip heeft veel fans. Logisch, want deze scooter ziet er mooi uit, rijdt heerlijk en heeft bovendien een vriendelijk prijskaartje. Maar welke Piaggio Zip SP custom ga je kopen in de Fast & Furious scooterzaak? Je kunt kiezen uit een aantal standaard / custom opties, dan ben je snel klaar. Of je neemt een duik in het diepe door het basismodel te nemen en die geheel naar jouw voorkeuren te configureren. Wat is er allemaal te customizen? Kijk maar eens naar de opties die wij voor je hebben uitgezocht.

Wat is de Zip in het kort?

De Piaggio Zip is een scooter die verkrijgbaar is in een 25 en 45 km/u uitvoering. Er ligt een moderne 4-takt EURO motor in die lekker loopt en ook nog eens heel zuinig rijdt. De SP custom ziet er nog sportiever uit dan het standaard model dankzij de speciale kappen. Zo wordt een sportief type nog sportiever en mooier. Maar dat is nog maar het begin…

Mooie scooter

Sportiever en sneller

Een scooter opvoeren is legaal in Nederland. Met een opgevoerde scooter rijden op de openbare weg niet. Dat klinkt dubbel maar zo zijn de regels nou eenmaal. Slimmeriken hebben ontdekt dat je met 9 kilometer per uur sneller zelden wordt bekeurd, en een WOK status (Wachten Op Keuring) zal bij een ‘light’ opgevoerd exemplaar vrijwel niet voorkomen. Dus kun je met een snorscooter 34 km/u rijden en met een bromscooter 54 km/u. Dat is nét wat sneller, en bij inhalen ook iets veiliger omdat je wat sneller kunt optrekken. Voor de snelheidsfreaks kun je overigens in de Fast & Furious scooterzaak een Piaggio Zip SP custom kopen die nog sneller rijdt. Dan moet je uiteraard wel goed opletten, zowel in het verkeer als voor politieagenten.

Kleur bekennen

Hoogglans kleuren zijn standaard bij auto’s en brommers. Dat ziet er strak uit, maar een mat uitvoering is ook wel heel bijzonder. Je kunt de Piaggio Zip SP custom kopen in allerlei kleuren waaronder mat en glanzend. Ga voor onopvallend met zwart of legergroen, of kies juist voor een flitsend model in goud of zilver. Een meer traditionele kleur mag uiteraard ook, het hoeft geen kerstboom te worden … maar het kan wel…

Opties voor rijden of voor het uiterlijk

Met Ferrari rood zal jouw custom SP geen kilometer harder rijden, met een opgevoerde motor wel. Zo zijn er meer opties die in de categorie ‘rijgedrag’ vallen of betrekking hebben op het uiterlijk van jouw unieke exemplaar. Een windscherm en optionele valbeugels passen in beide categoriën. Wanneer je vaak in de kou rijdt kun je bijvoorbeeld kiezen voor verwarmde handvatten of voor een verwarmd zadel. Een hoog windscherm is dan ook zeker een aanrader. Samen met de kleine op pad? Dan laat je een kinderzitje installeren, bestel natuurlijk ook een geschikte helm voor je kind. Speciale velgen of white wall banden hebben geen invloed op het rijgedrag, deze details geven de Sprint wel een compleet andere look. Je kunt ook een speciale uitlaat laten monteren of de kickstartdeksel mat zwart laten spuiten. Met alle opties is de kans groot dat jouw scooter echt honderd procent uniek is.

Fast & Furious

Garantie van de leverancier

Bij een Piaggio Zip SP custom kopen kun je naast Piaggio onderdelen soms ook kiezen voor merkloze onderdelen die een stuk goedkoper zijn. Wees gerust, want als je een maatwerk scooter bestelt met onderdelen die door de Fast & Furious scooterzaak geïnstalleerd zijn, dan heb je daar gewoon garantie op. Omdat het maatwerk betreft is de 14 dagen zichttermijn overigens niet van toepassing. Mocht je nog vragen hebben, of speciale wensen hebben, neem dan voor je de bestelling plaatst eerst even contact op met de winkel voor meer informatie.