28 januari 2022

Wanneer heb je een E achter B rijbewijs nodig?

2 min read
Aanhanger

Je hebt een E achter B rijbewijs nodig als je met een aanhanger de weg op gaat die tot 3500 kilogram weegt. De reden dat je een aanhangerrijbewijs nodig hebt, is om de veiligheid op de weg te verhogen. Om dit rijbewijs te halen, kun je een cursus volgen.

E achter B

Een E achter B rijcursus volgen

Om een E achter B rijbewijs te halen, moet je een cursus volgen. Tijdens de cursus leer je alles over het rijden met aanhanger. Je kunt een dagopleiding of een reguliere opleiding volgen. Tijdens een dagopleiding krijg je een hele dag les in het rijden met een aanhanger en heb je ’s middags een rijexamen. Bij een reguliere cursus zijn de rijlessen verspreid over meerdere dagen.

Rijles

Leren rijden met een aanhanger

Het ziet er heel gemakkelijk uit om met een aanhanger te rijden, maar toch is dat niet zo. Als je zelf probeert om met een aanhanger in te parkeren, kom je er al snel achter dat dit heel erg tegenvalt. Het aanhangerrijbewijs is het enige rijbewijs waar je geen theorie-examen voor hoeft te doen. Als de aanhanger meer weegt dan 3500 kilogram heb je een vrachtwagenrijbewijs nodig.

Haal je BE-rijbewijs bij een erkende opleider

Er zijn in Nederland tientallen rijscholen waar je een aanhangerrijbewijs kunt halen. Wel is het natuurlijk van belang dat je de cursus volgt bij een erkende en goede opleider met een hoog slagingspercentage. Zo kun je in Limburg een cursus volgen bij Osseforth rij- en beroepsopleidingen. Dit opleidingscentrum biedt je diverse mogelijkheden om het BE rijbewijs snel te behalen. Je kunt de cursus volgen in verschillende plaatsen, zoals Heerlen, Venlo, Elsloo en Maastricht. Wil jij graag een BE rijbewijs halen? Dan kun je je altijd inschrijven voor een vrijblijvende proefles van 90 minuten.