8 december 2021

Verschillende soorten schoenen voor mannen

2 min read
schoen

Ze zeggen dat vrouwen verslaafd zijn aan schoenen. Wij willen daar niet tegenin gaan, maar naast de vrouwen zijn ook mannen niet vies van een mooi paar schoenen. Zowel voor op het werk als in hun vrije tijd lopen mannen ook graag rond in leuke schoenen van goede kwaliteit. De verschillende type mannen houden ook van andere type schoenen. Toch weten die mannen hun liefde voor schoenen iets beter verborgen te houden dan de vrouwen. In deze blog gaan we het hebben over de verschillende soorten mannenschoenen en wanneer ze het best gedragen kunnen worden. Ben jij benieuwd? Lees dan snel verder.

Op doordeweekse dagen

Niet voor elke man geldt hetzelfde, laten we dat even vooropstellen. Een andere baan betekent ook een andere dresscode. De mannen die op kantoor werken op de Zuidas  zal je waarschijnlijk snel spotten in nette herenschoenen van leer. Voor een man die werkzaam is in de bouw zullen het doordeweeks werkschoenen zijn die de veiligheid waarborgen. Kortom, doordeweeks zullen de meeste mannen kleding en dus ook schoenen dragen die bij hun baan passen. Het hangt er maar net vanaf waar een man werkt, want schoenen maken de gehele look af en als er een dresscode is moet je die wel naleven.

Schoenen voor het sporten

Mannen staan dan misschien niet bekend om het hebben van vele schoenen, maar veel mannen doen wel aan sport. Of het nu een beetje joggen is, elke week voetballen of wielrennen er horen schoenen bij. Die nette herenschoenen die naar kantoor gedragen worden zijn hier niet per se de beste keuze als je het ons vraagt. Sneakers met een goede zool zijn in dit geval een stuk beter. Hardloop schoenen, basketbalschoenen en dergelijke zijn in de schoenenkast van menig man wel te vinden. Welke sport een man ook doet (of niet doet) sportschoenen van wat voor soort dan ook zal hij zeker wel hebben.

Op vakantie

Met mooi weer of tijdens het bijkomen in het buitenland hebben mannen ook voorkeur voor andere schoenen. Een paar instappers heren zie je dan ook vaak voorbij komen. De nette ietwat luchtige schoensoort is heerlijk om te dragen als het lekker weer is. Ook slippers worden door mannen gedragen, maar ze zijn lang niet zo populair als onder de vrouwen. Naast instappers heren zijn de luchtige sneakers in lichte kleuren ook vaak de keuze als de vakantie in een warm land wordt gevierd. Dit is uiteraard maar een kleine greep uit de vele soorten schoenen die mannen kunnen dragen. Welke schoenen zijn jouw favoriet?