8 december 2021

Sneakers bij een meisje? Tuurlijk kan dat!

2 min read

Hoge hakken-type

Ik vrees dat ik geen enorm goed meisjes-meisje ben. Ik bezit welgeteld 5 paar hakken, waar van zelfs één paar stiletto’s, en ik draag ze welgeteld nooit. Het is gewoon niet mijn ding. De enige reden dat ik ze bezit is dat ik met enige regelmaat meisjes op hakken zie, jaloers word en ze insla. Daarna verdwijnen ze in de kast of gaan ze naar de kringloop. Ik ben meer het type voor sneakers. Ik vind het mooie schoenen en ze zijn lekker praktisch. Geen zere voeten, geen last van blaren of strakke kuiten, maar gewoon comfort en een fijne houding. Waarom zou je jezelf dan pijnigen als het ook zo kan? Zie je er meteen sportief uit. Ik hoor alleen maar goede dingen.

Bruiloftsneakers

Nu hebben we alleen een klein dingetje: ik heb binnenkort een bruiloft. Hoewel ik er erg veel zin in heb is de dresscode ‘happily ever after’ en worden we stiekem verwacht om als een soort veredelde disneyprinses te verschijnen. Hoewel ik mijn gele jurkje al klaar heb hangen kan ik maar geen passende schoenen erbij vinden. En eigenlijk wil ook helemaal niet op hakken, ware de bruiloft op een landgoed is waar kiezeltjes liggen. Dat is vragen om problemen. Ik zag toevallig laatst nog het filmpje van Jennifer Lawrence die, in haar prachtige prinsessenjurk, bij een awardshow van de trap af stuitert. Nachtmerrie, wat als mij dat ook overkomt, nota bene op een bruiloft!? Ik heb de zoektocht voor hakken dus langzamerhand maar opgegeven en besloten voor witte, subtiele sneakers te gaan. Ook best hip onder een jurkje, toch?

Mijn prins op het witte paard

 Om in thema te blijven kwam gisteren mijn spreekwoordelijke prins op het witte paard langs. Of eigenlijk, de witte website. Ik stuitte namelijk op Veja dames sneakers en was meteen enthousiast. Veja heeft subtiele maar sportieve witte sneaker voor vrouwen. Goed voor de bruiloft, maar ook voor daarna! Ze hebben ze met een opdruk van kleurtjes, maar ook geheel in het wit.  Ze passen leuk bij het jurkje en zitten ook nog eens heerlijk. Ik heb ze op het moment aan om te kijken of ze blaren geven, maar tot nu toe maken ze hun belofte van comfort meer dan waar. Deze gaan het worden hoor! Laat de andere vrouwen maar moeilijk doen op hun palen, ik bespaar mezelf de moeite en ga lekker op mijn mooie, witte sneakers. Heb ik ook ’s avonds geen pijn tijdens het dansfeest. Ik laat jullie weten hoe het was!