28 januari 2022

Rijbewijs in Arnhem halen?

2 min read
Geslaagd

Wil jij je rijbewijs in Arnhem halen? Dan is het een aanrader om rijlessen te volgen bij een ANWB-verkeersschool, zoals rijschool Wesseldijk. Deze ANWB-rijschool biedt jou diverse mogelijkheden om je autorijbewijs te halen, zoals proeflessen, een persoonlijk lesadvies, een tussentijdse evaluatie, lesgeldgarantie en examengarantie. Dat klinkt heel goed, toch!

Rijbewijs in Arnhem

Waar kun je je rijbewijs Arnhem halen?

Bij Verkeersschool Wesseldijk kun je je rijbewijs Arnhem halen onder professionele begeleiding. Je krijgt altijd autorijles van een ervaren rijinstructeur. Als je voor de eerste keer rijles hebt, is dat natuurlijk best wel even spannend. Het is heel normaal dat je dan wat zenuwachtig bent. Onze rijinstructeurs begrijpen dat. Ze zijn allemaal zeer goed getraind en hebben een jarenlange ervaring. Zij zorgen ervoor dat jij, na het halen van je rijbewijs, zelfverzekerd de weg op gaat.

Extra grip- en slipcursus

Wil je voorbereid zijn op rijden in slecht weer? Dan kun je een pakket afsluiten met een grip- en slipcursus erbij. Dit is een extra toevoeging aan de rijopleiding. Dankzij deze extra cursus ga jij ook bij slecht weer veilig de weg op. Je weet dan hoe je met een situatie om moet gaan en voorkomt schade of een ongeval.

Theorie

Wanneer mag je beginnen met rijlessen

Vanaf het moment dat je 16 jaar bent, kun je bij onze verkeersschool al beginnen met theorielessen en het theorie-examen doen. Dit examen is anderhalf jaar geldig. Het is dan ook belangrijk dat je binnen deze periode je praktijkexamen behaald. Vanaf het moment dat je 16,5 jaar bent, kun je starten met rijlessen voor je rijbewijs B. Als je 17 jaar bent, mag je dan het praktijkexamen doen. Wanneer je hiervoor slaagt, kun je jouw rijbewijs aanvragen bij de gemeente waar je staat ingeschreven.

Hoeveel rijlessen moet je volgen?

Voordat je met de cursus start, krijg je eerst een proefles. Na afloop van deze les kan de rijinstructeur goed inschatten hoeveel rijlessen je precies nodig hebt om je rijbewijs te halen. Je kunt dan een pakket kiezen dat het beste bij jou past. Zo heb je onder meer de keuze uit een pakket met 20 of 30 lessen.