28 oktober 2021

Neem nou Londen: een weekend weg hoeft niet duur te zijn

2 min read
stedentrip Londen

We hebben weer enorm gelachen samen. Gisteravond hadden we de jaarlijkse reünie met de meiden van het studentenhuis. We studeerden allemaal in Utrecht en woonden bij elkaar in een groot huis. Het was een fantastische tijd en we hebben veel lol gehad met elkaar. We zien elkaar nog steeds twee keer per jaar. In januari plannen we onze jaarlijkse stedentrip voor eind april, begin mei. We pakken Koningsdag altijd mee, dat scheelt weer een vrije dag opnemen. We zijn dus al jaren niet in Nederland geweest met Koningsdag!

De ideale bestemming

Het duurde best voor we eruit waren. Wat de één leuk vond, zag de ander niet zitten en andersom. We hebben natuurlijk al wel veel trips gedaan samen. We gaan op zich in een gunstig seizoen, dus hierin worden we niet beperkt in onze keuze. Twee meiden hadden dit keer absoluut geen zin in archeologie, dus steden als Rome en Athene vielen af. Het komt erop neer dat we naar een leuke stad willen waar je ook lekker kunt shoppen. Geld speelde dit keer echt een rol dus het mocht niet zoveel kosten als toen in Zwitserland. Daar waren we met eten het dubbele kwijt in vergelijking met bijvoorbeeld Duitsland. We zijn eruit gekomen: het wordt een stedentrip Londen, geboekt bij Bebsy tegen een scherp tarief.

Brexit

In verband met de Brexit heb ik navraag gedaan over de benodigde reisdocumenten voor toegang tot het Verenigd Koninkrijk: een geldig paspoort of Nederlandse identiteitskaart wordt geaccepteerd tot zeker 1 januari 2020. Het reizen met het vliegtuig is ongewijzigd. Er zijn nu ook al grenscontroles omdat Groot-Brittannië geen Schengenland is.

Leuk voor weinig

Er zijn tal van gratis bezienswaardigheden in Londen. We gaan ‘The New London Tour’ doen, een gratis stadswandeling onder leiding van locals. Deze start dagelijks op drie tijdstippen vanaf Covent Garden. Relaxen kan in Hydepark. Shoppen en snuffelen kan heel goed op de Borough Market waar ze leuke vintage spullen hebben. Daar kun je ook heerlijk lunchen of we kopen een ‘grab and go’ die we eventueel kunnen opeten in de mooie binnentuin bij de markt. Even om de hoek kun je wandelen langs de oever van de Theems. De meeste musea in Londen zijn gratis. Het voordelig om een Oystercard of een London Travel Card te kopen voor het openbaar vervoer. Kortom er is genoeg leuks te doen en het hoeft dus niet veel te kosten. Ik denk dat een lang weekend niet lang genoeg is!