8 december 2021

Logeren bij je schoonouders

3 min read

De ouders van mijn vriend wonen in het buitenland. Nu het al een tijdje serieus is tussen mij en mijn vriend, moest het er natuurlijk een keer van komen om bij zijn ouders op bezoek te gaan. Ik had ze al weleens over de telefoon gesproken en die gesprekken verliepen erg vrolijk. Ik keek er dan ook niet echt tegenop om ze een keer te bezoeken. Aangezien ze in het buitenland wonen, zouden we een weekend blijven logeren. De eerste avond zouden we thuis eten met zijn ouders. Zijn vader zou voor het diner zorgen, want die vindt het net als mijn vriend erg leuk om uitgebreid te koken. De tweede dag zouden mijn vriend en ik de stad in gaan en die avond met zijn tweeën uiteten gaan. De laatste dag zouden we met z’n vieren een wandeling maken. Daarna zouden mijn vriend en ik weer naar huis gaan. Het zou dus niet een weekend worden waarbij we continu op elkaars lip zouden zitten. Ik keek er eigenlijk wel naar uit.

Goede reden

Een van de redenen om je potentiële schoonouders te leren kennen, is uiteraard omdat dit wel zo aardig is naar je geliefde. Maar natuurlijk ook omdat je benieuwd bent. Lijkt je geliefde op zijn vader of moeder? Zo kan je een beetje een beeld vormen van hoe je partner er over dertig jaar uit zal zien en hoe hij of zij zich zal gedragen. Eigenlijk weet je wel dat dit een beetje onzin is, want je hebt net zoveel kans dat je partner zich heel anders zal ontwikkelen. De appel kan dan niet ver van de boom vallen, maar een één op één gelijkenis zal zelden tot nooit voorkomen. Toch is het interessant de ouders van je geliefde te leren kennen om te zien wie je partner heeft grootgebracht en waar bepaalde trekken vandaan komen.

Gelijkenissen

Ik heb weleens gehoord dat het eerste kind qua uiterlijk vaak op de vader lijkt en het jongste kind vaak op de moeder. Ik had natuurlijk al foto’s van de ouders van mijn vriend gezien en dus al kunnen constateren dat dat inderdaad voor mijn vriend opgaat. Hij is de oudste van de kinderen en lijkt erg op zijn vader. Tijdens het logeerweekend zag ik dat mijn vriend ook precies dezelfde manier van lopen heeft als zijn vader en ook dezelfde lach. Zijn nieuwsgierigheid heeft hij dan weer van zijn moeder. Het was natuurlijk te verwachten, maar ik werd toch wel aan een vragenvuur onderworpen door de moeder des huizes. Ik begrijp dat ook wel. Ik zou het ook belangrijk vinden wat voor vlees ik in de kuip heb als later mijn kind een vriend of vriendin zou krijgen. Bovendien was het niet als een sollicitatiegesprek, maar meer tussen de bedrijven door van die vragen over waar ik ben opgegroeid en of ik broers en zussen heb. Dus het contact verliep prima en het was ook nog gezellig ook. En zijn vader had zich echt uitgesloofd, want heerlijke gerechten klaargemaakt. Een traktatie!

Onder de indruk

Het was ook leuk om het huis te zien waar mijn vriend is opgegroeid. Zijn ouders wonen daar namelijk nog. Ze hebben het leuk ingericht en daarnaast een mooie tuin. Ook was ik onder de indruk van hun keuken en badkamer. Mijn schoonvader vond het uiteraard belangrijk te investeren in een mooie keuken. Mijn schoonmoeder vond het juist weer heel fijn een mooie badkamer te hebben. Ze hebben een prachtig bad op pootjes, een inloopdouche en twee wastafels met een handdoek radiator. Vooral dat laatste vond ik erg handig. Wij hebben thuis gewoon een paar van die haakjes waar je je handdoek aan ophangt. Maar met zo’n radiator drogen ze veel beter, nadat je ze er overheen hebt gehangen. Ik vroeg meteen aan mijn vriend of wij ook niet zo’n ding konden bestellen. Mijn vriend vond het een beter idee om dan meteen de hele badkamer aan te pakken in plaats van één item. Daar zouden we voor moeten sparen. Gelukkig hielp mijn schoonmoeder een beetje met hem overhalen door te zeggen dat we de badkamer ook stap voor stap konden verbeteren. Kijk, aan zo’n schoonmoeder heb je wat!