28 oktober 2021

Laat de winter maar komen!

2 min read
chocolademelk maken

De dagen worden weer korter, het weer wordt steeds kouder… Reden voor veel mensen om hier grondig over te klagen. De afgelopen dagen heb ik met meerdere mensen hier een gesprek over gehad. Veel mensen vinden de winter geen fijne tijd en zij kunnen dan ook niet wachten tot het weer lente wordt. Maar ik ben het hier niet mee eens, ik hou juist van de winter! Zo veel gezelligheid en knusse momenten binnen, en als je je goed aankleed is het ook buiten prima uit te houden. In deze blog geef ik je een paar tips hoe ook jij van de winter kunt genieten.

1. Ga voor cliché

De winter kent veel clichés . En daar is niks mis mee! Schaatsen, kerstversiering of glühwein om er maar een paar te noemen… Mijn favoriet is toch wel lekker op de bank met een kopje chocolademelk. Niets is zo heerlijk als een kopje chocolademelk op een koude winterdag. De romige smaak, de zoete geur: ik kan hier niet genoeg van krijgen. Laatst kreeg ik een van een vriendin over chocolademelk maken: met de chocolade lepel is dit super makkelijk! Zo lekker, Ik heb er meteen een aantal besteld.

2. Ga lekker naar buiten

Hoe heerlijk je ook op die bank zit met je chocolademelk, kom er ook eens af en geniet van de winterse natuur. Veel mensen zijn bang voor de kou en blijven daarom maar hele winters binnen. Maar als je wel buiten bent zul je zien hoeveel de winter te bieden heeft! De natuur ziet er heel anders uit en je zult alles heel anders beleven dan in de zomer. Mijn favoriet: maak een lange wandeling door de heide of het bos. Heerlijk! Vaak zijn er weinig andere mensen en dieren zijn in winterslaap, heerlijk rustig. Je komt weer helemaal opgeladen thuis.
Kleed je wel goed warm aan zodat je optimaal van je wandeling kan genieten. Een goede sjaal en handschoenen komen altijd van pas.

3. Maak het gezellig binnen

Hoe fijn is het als je na een wandeling thuis komt in een gezellig huis. In de winter ben je nou eenmaal vaker binnen dan buiten, dus zorg ervoor dat je huis een plek is waar je je thuis voelt. Kleed het leuk aan binnen en nodig wat vrienden uit voor een diner. Kaarsjes op tafel, lekker eten en een goed gesprek doen wonderen. Maak ook gebruik van de tijd om er weer eens echt te zijn voor je familie. Die lange middagen in het weekend dat iedereen binnen zit kunnen ook heel waardevol en fijn zijn. Geniet ervan! En zie hoe het jullie dichter bij elkaar brengt.