28 januari 2022

Hoe maak je een overheerlijke panna cotta met witte chocolade: het recept

2 min read
panna cotta

Naast de o’zo bekende Tiramisu, is Panna Cotta of gekookte room hét Italiaanse dessert bij uitstek. Je kan het danook op allerlei verschillende manieren klaarmaken. De laatste jaren werd er in elk geval ondenkbaar veel geëxperimenteerd! Hierdoor ontstonden al de meest originele varianten op de klassieke Panna Cotta vanille zoals bijvoorbeeld Panna Cotta gekarameliseerde sinaasappel, Panna Cotta blauwebessencoulis én zelfs Panna Cotta kiwitartaar.

In dit recept houden we het gelukkig nog vrij eenvoudig met een stapsgewijs recept voor de Panna Cotta witte chocolade. Let wel op dat je voldoende tijd rekent voor dit nagerecht. Het heeft namelijk 3 tot 4 uur nodig om op te stijven.

panna cotta

Ingrediënten

  • Gelatineblaadjes
  • Melk
  • Room
  • Witte chocolade

Benodigdheden

  • Maatbeker
  • Kookpan
  • Garde
  • Dessertglaasjes/Panna Cotta vormpjes

Bakken maar

STAP 1: Gelatineblaadjes

Eerst en vooral neem je de gelatineblaadjes erbij. Deze laat je ongeveer een 5-tal minuten weken in de maatbeker die gevuld is met koud water.

STAP 2: Melk & Room

Als eerstvolgende stap zet je de kookpan op het vuur. Je giet er de melk en room in, om het bijgevolg aan de kook te brengen.

STAP 3: Witte chocolade

Daarna breek je de witte chocolade in stukjes en voeg je deze toe aan het mengsel in de pan. Roer nu alles goed door totdat de chocolade is opgelost.

STAP 4: Gelatineblaadjes

En voila! Tijd om de gelatineblaadjes er terug bij te halen. Knijp de geweekte blaadjes uit en laat ook deze oplossen. Op deze manier bekom je een mengsel dat bestaat uit alle ingrediënten.

STAP 5: Panna Cotta

Het mengsel is klaar om te verdelen onder de dessertglaasjes of vormpjes. Vervolgens verhuis je de Panna Cotta naar de koelkast om te laten opstijven.

Smullen maar

En combineren maar! De Panna Cotta witte chocolade dresseer je naar keuze, dit eventueel met een handje vol chocoladesnippers of wat kleurrijk fruit. De overheerlijke smaak zal alvast niet mankeren. Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *