28 oktober 2021

Hoe ik van mijn hobby mijn baan maakte

2 min read

“Van je favoriete hobby je baan maken, is het mooiste dat er is”, zei mijn moeder altijd. Als kunstenares heeft zij dit kunnen doen en hierdoor heeft ze mij altijd aangemoedigt om dit ook te doen. Als klein kind was ‘prinsesje spelen’ mijn hobby en begreep ik dit nooit zo goed. Toen ik echter iets ouder werd en met make-up mocht spelen, kwam ik achter mijn passie voor nagels doen. Uiteindelijk heb ik kortgeleden van deze hobby mijn droombaan kunnen maken. In deze blog lees je hoe dit gelopen is.

Mijn hobby als kind

Mijn hele jeugd vond ik het al leuk om creatief bezig te zijn. Dit heb ik natuurlijk niet van een vreemde, aangezien mijn moeder kunstenares is. Ik hield altijd al wel van tekenen en deed dit dan ook veel. Toen ik tien jaar uit was, kreeg ik twee potjes nagellak voor kerst. Nu zou ik kunnen zeggen dat dit het begin van mijn carrière was. Ik vond het prachtig en vroeg vanaf dat moment voor elke verjaardag of feestdag een potje nagellak. Mijn collectie breidde zich uit en de creaties op mijn nagels werden steeds mooier. Toen ik wat ouder werd, begon ik met het kijken van filmpjes op Youtube waarin de mooiste kunstwerkjes op nagels werden gemaakt. Ik leerde mezelf al dit soort technieken aan en werd er steeds beter in. 

Het begin van iets nieuws

Hoe ouder ik werd, hoe professioneler mijn nagel creaties werden. Ik werd steeds vaker door vrienden en familie gevraagd om hun nagels te doen. Uiteindelijk was gellak kopen en hiermee nagels leren doen doorbraak. Ik kreeg steeds vaker verzoekjes iemands nagels te doen met gellak en besloot hier een stapje verder in te gaan. Ik maakte een Instagram account aan en plaatste hier al mijn creaties op. Langzaam maar zeker groeide mijn netwerk ook tot buiten mijn bestaande klanten. 

Het success

Doordat mijn netwerk op social media groeide, werd ik op een gegeven moment opgepikt door een groot make-up Instagram account. Zij zagen een van mijn creaties en plaatste dit op hun Instagram met mijn naam erbij. In een enkele nacht steeg mijn volgersaantal de pan uit. Op den duur werd dit weer opgepikt door een beroemde nagelsalon in Amsterdam die mij direct een baanaanbod deden. Inmiddels werk ik hier nu een half jaar en ben ik daarnaast ook nog zelfstandig actief via mijn Instagram account. Ik ben enorm dankbaar dat ik nu elke dag bezig kan zijn met wat ik het liefst doe.