28 oktober 2021

En nu is het tijd voor mij

2 min read

Het begin van een nieuw jaar gaat vaak gepaard met enkele goede voornemens. Misschien spreek je niet letterlijk uit dat je goede voornemens hebt gemaakt, maar bijna iedereen heeft wel een bepaald punt waar hij of zij het komende jaar meer aandacht aan wil besteden. Voor mij is dat overduidelijk meer tijd nemen voor mezelf. Af en toe heb ik het idee dat het leven aan me voorbijraast. Daarom vind ik het heerlijk om soms even op de pauze knop te drukken en wat aandacht aan mezelf te besteden. Ik heb hiervoor verschillende manieren ontdekt die voor mij heel goed werken! Wie weet brengt het jou ook iets waardevols.

Bewegen

Een eerste voornemen was om beter voor mijn lichaam te gaan zorgen het komende jaar. Meer bewegen is daar een goed voorbeeld van. Ik heb mezelf nooit als doel gesteld topsporter te worden, maar ik vind het wel belangrijk dat ik meer ga bewegen dan dat ik nu doe. Wandelen is bijvoorbeeld een hele goede manier om in beweging te blijven. Daarnaast ben je dan ook nog een lekker buiten in de frisse lucht, win win situatie dus. Het doel wat ik mijzelf gesteld heb is in ieder geval 3 dagen in de week iets aan sport doen. Een flinke wandeling volstaat ook.

Een hobby

Het is heel fijn om iets in je leven te hebben wat echt helemaal van jou is. Een hobby waar je bijvoorbeeld je creativiteit in kwijt kunt. Zo ben ik onlangs begonnen met een tekencursus. Toen mijn zusje en ik klein waren tekenden we altijd al super veel. Het talent is wat dat betreft iets meer haar kant opgegaan. Zij tekent portretten waar ze inmiddels een leuk zakcentje mee verdiend. Maar ondanks dat ik geen natuurtalent ben heb ik tekenen wel altijd heel leuk gevonden. En hoe makkelijk is het dat er tegenwoordig van alles online te vinden is?! Zo kwam ik de website van Soofos tegen en deze is mij heel goed bevallen. Tekencursussen zijn trouwens lang niet het enige wat zij aanbieden. Neem eens een kijkje, wie weet zit er iets voor je tussen.

Mediteren

Toen ik met mediteren begon dacht ik dat ik het nooit onder de knie zou krijgen. Inmiddels doe ik dit al een aantal maanden en heb ik voor dit jaar ook zeker het voornemen om hiermee door te gaan. Mijn tip: Vind iemand die meditaties geleid en zorg ervoor dat je je fijn voelt bij zijn of haar stem. Mediteren is iets wat je zult moeten leren wil je er echt goed in worden. Ikzelf merkte snel verbetering en inmiddels mediteer ik bijna iedere dag! Het geeft mij echt de gelegenheid om de gedachten in mijn hoofd iets tot rust te brengen. Ik vind het heerlijk en wil niet meer zonder. Wie weet ontdek jij ook wel dat het heel goed bij jou past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *