8 december 2021

Elektronische sigaret en je gezondheid

2 min read
e sigaret

Waar een normale sigaret zeer slecht is voor de gezondheid is dit bij een e sigaret een stuk minder. De elektronische sigaret bevat geen kankerverwekkende stoffen en geen teer, ook komt er geen koolmonoxide vrij door verbranding. Met het roken van een esigaret komt alleen waterdamp vrij. Je behoefte aan nicotine, waar het bij roken om draait wordt bevredigd. Zonder dat het schadelijk is voor de gezondheid, ben je echter allergisch voor nicotine dan wordt het gebruik afgeraden. 

e sigaret

Hoe komt de damp vrij 

Propyleenglycol zorgt ervoor dat de damp kan dienen als vervoermiddel voor de aroma en eventueel de nicotine. De rokers ervaring wordt ook gevoed, het middel wordt ook voor veel andere dingen gebruikt als cake en glazuur voor cake of als glansmiddel op appels bijvoorbeeld. Clubs en discotheken maken er ook gebruik van om rook te creëren op de dansvloer, het is goedgekeurd door de organisaties voor de gezondheid over de hele wereld. Consumenten kunnen het zonder problemen gewoon gebruiken.  

Verschillende aroma’s 

e sigaret

De aroma’s worden de smaakstoffen van de vloeistoffen genoemd, vele verschillende soorten smaken kun je gebruiken bij het roken van een e sigaret. Van tabak tot menthol, of wanneer je een liefhebber bent van fruitsmaken is dit natuurlijk ook mogelijk. In het begin kun je nog gebruik maken van nicotine, dit kun je langzaam afbouwen en op die manier helemaal stoppen met roken. De verschillende gehaltes maken het mogelijk om dezelfde behoefte te nemen als bij het roken, zo ervaar je niet direct een terugval maar kun je naar wens steeds een lager nicotine gehalte gebruiken.