8 december 2021

Een renovatie voor het huis

2 min read
laminaat met leggen

Een huis renoveren kan verschrikkelijk veel werk zijn. Soms hoeven alleen de muren geschilderd te worden en kunnen nieuwe meubels goed gebruik worden. Maar andere keren wordt het hele huis op z’n kop gezet. Als iemand aan zo’n renovatie denkt, komt het vast veel stress naar boven. Dit hoeft helemaal niet! Er zijn een paar simpele manieren om het renoveren iets makkelijker te maken.

Voor de renovatie

Misschien wel de belangrijkste tip is om goed voorbereid te zijn op de renovatie. Wie is waarvoor nodig en welke vergunningen zijn er nodig om de renovatie tot stand te krijgen? Als dit allemaal afgerond is voordat de renovatie begint, kan er in één keer door worden gewerkt. Dit scheelt natuurlijk weer tijd en een hele hoop moeite.

Kies ook een duidelijke volgorde van wat er te renoveren valt. Dit scheelt veel tijd en moeite. Er kan gericht gewerkt worden en zal voor minder wanorde zorgen. Hierbij is een planning erg handig. Zorg er wel voor dat de planning, zeker in het begin, niet té strak is. Anders ontstaat er waarschijnlijk een knoop tijdens de renovatie.

Daarnaast is het fijn om goed onderzoek te doen voordat de renovatie begint. Er zijn vele opties voor vele spulletje. Onderzoek doen kan dus helpen met geld besparen, wat altijd fijn is. Veel van de benodigde spullen zijn waarschijnlijk te vinden in tweedehandswinkels, goedkopere winkels of online.

Tijdens de renovatie

Als de bovenste tips opgevolgd worden, zal de renovatie zelf vast iets minder chaotisch zijn. Om het nog makkelijker te maken, is het altijd fijn om iemand in te huren voor sommige werkjes. Laminaat, met leggen, is bijvoorbeeld vrij goedkoop te vinden. Het is een taak dat best moeilijk zelf te doen is. Veel van dit soort taken kunnen door iemand anders gedaan worden, zonder dat het al te veel kost. Hier komt het onderzoek goed van pas!

Let tijdens de renovatie op de kleuren van de verf. Verf beïnvloedt de belichting van een kamer. Het zorgt er dus voor dat een kamer groter of kleiner kan lijken. Met neutrale kleuren kan het eigenlijk nooit mis gaan. Dit kan ook in het onderzoek uitgezocht worden.

Voordat de meubels in de kamers worden gezet, is het een goed idee om de poten te beschermen. Dit gaat bijvoorbeeld om stoelen, banken en tafels. Zo blijven de poten heel en is de kans kleiner dat er dingen stuk gaan als de poten er tegenaan komen. Na of tijdens de renovatie kunnen de onderkanten van de poten beschermd blijven. Dan zullen er geen krassen op de vloer komen en maakt het ook minder geluid bij het verschuiven van het meubilair. De bescherming kan komen door dikke stickers die onder de poten geplakt kunnen worden. Deze kunnen op meerdere plekken gekocht worden.

Er zijn nog veel meer tips te vinden over het renoveren van een huis, die specifieker in zullen gaan op een onderwerp. Dit is zeker een goed begin!