28 oktober 2021

Een luxe rondreis in Thailand

2 min read

Ieder jaar is het weer een uitdaging om een mooie vakantie uit te stippelen. Vaak beslissen we gezamenlijk een bestemming en vul ik voor de rest de gehele vakantie in. Dit jaar wil ik het toch een keer anders doen. We hebben een leuk geldbedrag gewonnen dus wij kunnen eens een keer luxer op vakantie. Ik besloot in overleg met mijn man eens op zoek te gaan naar een compleet luxe rondreis in Thailand. Een rondreis Thailand stond namelijk wel boven aan ons lijstje.

Waarom een rondreis in Thailand?

We hebben een brede vriendenkring. Het zijn voornamelijk getrouwde stellen die erg veel van het mooie leven houden. In mijn optiek is dat lekker eten en drinken, veel gezelligheid en de wereld ontdekken. Een vrienden stel is toevallig vorige maand teruggekomen van hun rondreis Thailand, we waren nog enthousiaster geworden dan dat wij al waren. Zij vertelde zoveel mooie plekjes te hebben gezien, waar geen busladingen toeristen werden afgeleverd. Zij zijn naar bergstammen afgereisd, waar de bevolking zich kenbaar maakte met felgekleurde kleding en de gastvrijheid. Zij werden letterlijk al knuffelend ontvangen, geld namen zij niet aan. De bergstammen zijn namelijk erg blij dat zij mogen laten zien hoe zij leven. Kun je nagaan, ze sloegen het geld echt af en waren eigenlijk al een beetje beledigd dat het bevriende stel dit wilde toereiken. Een rondreis Thailand laat ook dus de niet bekende plekken zien. Zo kun je naar meerdere natuurgebieden afreizen waar er nog niet gekapt is voor onze meubels en kun je de dieren in het wild spotten (wel onder begeleiding, het is te gevaarlijk om dit alleen te ondernemen). Wij hebben uren naar de verhalen geluisterd, dingen opgeschreven en vooral doorgevraagd. De wijnfles was al leeg en de klok sloeg middernacht. Toch raakte we echt niet uitgepraat.

Nogmaals hulp aan hen gevraagd

Ik durfde het eerst niet te vragen, toch vroeg ik bij de volgende afspraak hoeveel zo’n rondreis Thailand nou moet kosten. Zij gaven aan dat het inderdaad niet goedkoop is maar dat alles wel heel erg netjes verzorgd was. Zij hoefde zelf geen moeite te doen voor vervoer en de hotels waren heel erg goed. Zo kregen zij bij meerdere hotels zelfs ontbijt op bed op de afgesproken tijd, hoe heerlijk is dat. Mijn man en ik besloten niet meer te twijfelen en de rondreis Thailand bij hetzelfde reisbureau als hen te boeken. De wijnfles werd opengetrokken en de datum van vertrek werd dik omcirkeld in de agenda gezet. Wij moeten nog even wachten maar geduld loont.