28 oktober 2021

Een eigen kantoor, maar eerst verbouwen

2 min read

Het is natuurlijk super gaaf wanneer je een eigen bedrijf begint. Er komt altijd meer bij kijken maar het blijft altijd spannend en dat is natuurlijk het hele leuke eraan. Een nieuw hoofdstuk is altijd spannend maar we gaan er natuurlijk allemaal voor. Maar wanneer je net begint, dan kan je nog best wel vanuit huis werken, ligt er natuurlijk ook aan wat voor bedrijf je bent begonnen. Maar uiteindelijk wil je het liefst je werk niet thuis hebben. Want werk en privé wil je natuurlijk goed gescheiden houden. Tijd om een leuk kantoor, of werk, ruimte te vinden.

Het pand geheel eigen maken

Natuurlijk wil je het pand, of ruimte, of wat je ook gaat huren, geheel eigen maken. En dat is logisch, want je wilt natuurlijk er fijn kunnen werken. Je gaat er immers flink wat uren in besteden. Dus dan is het je goed recht om het geheel eigen te maken. Maar soms moet je daar even voor verbouwen, misschien wil je wel een muurtje eruit, of de vloer eruit zodat je een nieuwe kan leggen. En je kan het beter in het begin gelijk goed doen dan kan je je later ook niet ergens aan irriteren. Dus dan is het juist goed dat je in het begin even flink aanpakt met verbouwen om daarna flink wat fijne werkuren te maken in jouw nieuwe kantoor.

Maar waar moet je allemaal aan denken

Het is natuurlijk, wanneer je gaat verbouwen, je wel moet denken om een bouwafval container huren. Want je wilt natuurlijk wel al het afval kunnen weggooien dat het niet opstapelt. Want het is juist fijn dat je tijdens het verbouwen goed kan ruimen tegelijk, want dan blijft de rommel niet liggen. Niets zo vervelend natuurlijk dan dat je uiteindelijk door de bomen het bos niet meer ziet, of de rommel juist de vloer. En je wilt wel overzicht houden natuurlijk.

En de voorbereidingen zijn natuurlijk het aller belangrijkste, want je wilt wel van te voren weten wat je allemaal wilt veranderen en hoe je het wilt gaan hebben. Zo kan je na de verbouwing gelijk aan de slag om in te gaan richten en eventueel de muren te gaan schilderen natuurlijk. En voor je het weet heb je een geheel eigen werkruimte waar je helemaal trots op bent. En waar jij heel veel fijne werk uren gaat maken.