8 december 2021

De verhuizing in Purmerend

2 min read

Samen met mijn ouders ga ik verhuizen naar Purmerend. Het is een nieuwe stad en daarom ook wel erg spannend, vind ik. Ik zal mijn vrienden in het nederige dorpje Hellevoetsluis moeten verlaten. Het leek mijn ouders een goed idee om dicht bij mijn vaders werk te gaan wonen en te veranderen van middelbare school.

Het nieuws

Het was een zonnige zondagmiddag, mijn ouders kwamen net thuis van een lunch en ik zat lekker op de bank met onze hond Max. Mijn ouders liepen de woonkamer in en vroegen of ik mijn koptelefoon even af wilde zetten. Ik vroeg waarom? Ze wilde iets serieus met mij bespreken.

Het kwam erop neer dat mijn vader dichter bij zijn werk wilde gaan wonen omdat hij iedere avond pas om half 8 thuis is. Ik begrijp de keuze volledig, maar ik vond het wel jammer dat ik mijn vrienden nu minder vaak ga zien. Ik ben ook pas 16 jaar en kan nog geen autorijden.

Het nieuws hakte er goed in.

Paar maanden later

Het moment is daar. Mijn ouders, ik en mijn hond Max gaan verhuizen naar Purmerend. Ik wist eigenlijk totaal niet wat ik kon verwachten van deze stad. Ik wist in eerste instantie niet eens waar Purmerend lag.

Alle verhuisdozen zijn ingepakt. De verhuiswagen staat ook al voor de deur. Nu wordt het pas echt serieus. Mijn vrienden zwaaien mij uit. De volgen de verhuiswagen. Het is een lange reis… Eenmaal aangekomen bij ons nieuwe huis ben ik eigenlijk blij verrast. Het is groot en er is een grote tuin voor Max om in te spelen en lekker rond te rennen.

Mijn moeder neemt mij al direct mee naar een winkel voor woonaccessoires in Purmerend. Het liefst ga ik facetimen met mijn vrienden, maar ik vind het ook wel belangrijk dat ons huis er goed uit komt te zien. Mijn vader gaat met de verhuizers alle zware meubels naar binnen sjouwen.

Met een aantal nieuwe accessoires komen we thuis aan. Onze bank en tafel staat op een mooie plek en met onze nieuwe gekochte spullen kunnen we het huis afmaken. Een prachtige visgraat vloer lag er al in.

Het huis begint ergens op te lijken. De plantjes staan op een verhoging en de fotolijstjes hangen ook al op.

Max heeft zijn plekje ook al gevonden in de hoek van de woonkamer. Het ziet er toch eigenlijk best leuk uit. Zo erg is het toch niet. Mijn vrienden komen dit weekend al op visite!