28 oktober 2021

Broederliefde, bekendste rap groep van Nederland?

2 min read
Rapband

Deze vijf jongens waren in het verleden voetbalvrienden en ze ‘ownen’ al jaren de rap en urban scene in Nederland. In 2012 begonnen ze muziek te maken met elkaar als groep en brachten twee jaar later hun eerste album uit in Nederland. Het album bereikte de top 100. De groep werd genomineerd voor Edison Awards en meerdere FunX Awards.

Een jaar later begonnen deze voetbalvrienden echt te slagen. Vanaf dat moment kun je ze zeker als bekende artiesten classificeren. Eind 2015 brachten ze het album Hard Hard Pays Off uit, waarop o.a. het liedje Alaka stond. Het nummer werd al snel een platina-plaat en bevestigde dat ze nu wel echt ‘bekende artiesten’ zijn. 

Succes doorzetten van Broederliefde

Dit succes ging snel door. Een jaar later kwam hun nieuwe album uit, een nieuwe reeks van Hard Hard Pays Off, vandaar de naam Hard Work Pays Off 2. Op de eerste dag dat dit album op Spotify te beluisteren was, werd het meer dan 700.000 keer gestreamd. Vrijwel alle singles kwamen in de top 100 terecht. 

Behalve dat het al een groot succes was, brak het album ook het 13-jarige record van Frans Bauer. Dit is het eerste Nederlandse album dat 13 weken achtereen op de eerste plaats staat in de “album top 100” Het album is genomineerd voor meerdere prijzen. Een van de grote nominaties was de MTV Best Dutch Performance Awards.

Bekende artiesten zitten nooit stil

Deze jongens kunnen natuurlijk niet stil zitten. Nadat het album in 2016 uitkwam, kwam er het jaar daarop een nieuw album uit. Sinds 2018 staan ​​twee van deze albums enkele weken op de tweede plaats in de album top 100  en het album “We moeten door 2” staat een tijd op de eerste plaats. 

Daarnaast heeft de rapband op bijna alle grote muziekfestivals in Nederland kunnen optreden. Lowlands, Latin Village, Amsterdam Open Air, Mysteryland, Dutch Valley, etc. Deze groep heeft grote successen geboekt in de muziekindustrie.

Meer verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *