8 december 2021

2020 is een ongelooflijk jaar geweest voor bekende artiesten

2 min read
Bekende artiesten

2020 is pas net ten einde en wat een jaar is het geweest! Volgens het jaaroverzicht van Spotify Wrapped heeft hier een mooi overzicht van gedeeld. Snelle is de meest geluisterde artiest van Nederland. De top vijf werd gedeeld met Boef, Frenna, Lil’Kleine en Josylvio. Weeknd’s “Blinding Lights” is de meest populaire track in Nederland. Snelle’s “Smoorverleifd” wordt het meest beluisterd door de Nederlanders, gevolgd door Emma Heesters ‘Pa Olvidarte’ met Rolf Sanchez.

Bekende artiesten

Deze dames deden ook goed mee

Emma Heesters en andere Nederlandse vrouwelijke artiesten hebben in 2020 zeer goed gepresteerd. Onder de 50 populairste artiesten ontdekten we dat Davina Michelle, Tabitha en Maan in vergelijking met de internationale supersterren zoals Dua Lipa, Billie Eilish en Ariana Grande het enorm goed hebben gedaan! De top 50 van meest beluisterde artiesten zijn volkszangers Tino Martin en terugkerend populaire André Hazes. Vooral de uitvoeringen van de veteranen Marco Borsato, Eminem en Coldplay zijn opvallend. Samen met Ed Sheeran en Justin Bieber hebben ze een rijke en kleurrijke diversiteit gevormd in Nederlandse en internationale hiphopmuziek.

Hollandse trots

Spotify bestaat dit jaar tien jaar in Nederland. In dat jubileumjaar was NL Top Hits van alle playlists verreweg de meest beluisterde muziek in ons land. Zo is toch meer weer te zien dat de Nederlandse bekende artiesten nog altijd enorm populair zijn bij de Nederlandse bevolking. Ten tweede vonden we ‘t Koffiehuis, een playlist met veel luisteraars, vooral tijdens de pandemische thuiswerkperiode. Ook in de top 5 staan ​​de playlists Woordenschat en Beste van NL, die eens te meer laten zien hoe populair Nederlandse muziek is.

Meer verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *